קרה לכם פעם שקניתם נר ריחני בניחוח חדש ומסקרן, הדלקתם אותו בציפייה לאווירה מושלמת – אבל במקום ניחוח משגע קיבלתם נר עם ניחוח כמעט לא מורגש אם בכלל.
אם כן, אתם לא לבד. אנשים רבים שקונים נרות , לפעמים יקרים יותר או יקרים פחות, מגלים שהנר לא מפיץ ריח ומאכזב.
אז מהן הסיבות לכך שהנר שלכם פשוט מסרב להפיץ ריח? הנה כמה מהן – ואיך אפשר להיחלץ מהסיטואציה הריחנית הזו.
-
איכות חומרי הגלם – לא כל הנרות נולדו שווים.
הסיבה העיקרית בדרך כלל, כמו בכל דבר בחיים – האיכות, איכות היא שם המשחק. נר שמיוצר מחומרים זולים או בתהליך לא קפדני, עשוי להכיל כמות נמוכה מדי של שמנים ריחניים או שמנים באיכות ירודה. לכן ייתכן מאוד שהריח פשוט חלש מכדי להיות מופץ לאוויר ולהיות מורגש.
סיבה נוספת מאוד נפוצה קשורה לבחירה בפתיל לא נכון – פתיל קטן מדי או גדול מדי יגרום לבעירה לא שווה, ובהתאם ישפיע לרעה על הפצת הניחוח. גם איכות הפתיל והחומר ממנו הוא עשוי (למשל כותנה, עץ או תערובת איכותית) יכולים להשפיע משמעותית על הבעירה ועל ניחוח הנר. פתיל קטן מדי יניב להבה חלשה שלא תחמם את השעווה מספיק, ואילו פתיל גדול מדי עלול לשרוף את השמנים במהירות.
בפעם הבאה שאתם רוכשים נר, בדקו את הרכיבים: נרות סויה, קוקוס או שעוות דבורים לרוב מצטיינים בהפצת ניחוח טוב יותר מאשר נרות שעווה רגילים מפארפין, במיוחד אם הם עומדים בסטנדרטים איכותיים.
-
יחס לא נכון בין שמן לשעווה
נר ריחני לא נועד להיות יפה בלבד – המטרה היא שהוא יפיץ ריח. שמן הריח הוא הרכיב היקר ביותר בנר ריחני, אם היצרן "חסך" ולא השתמש בכמות מספקת של שמן ריחני ביחס לכמות השעווה, יש סיכוי שהנר ייראה מדהים, אך בפועל הניחוח יהיה אנמי.
לכן – אל תתנו לאריזה החמודה להטעות אתכם.
כמובן שהיחס יכול להיות הפוך , לעיתים , כל המוסיף גורע , ושימוש לא נכון באחוז גבוה של שמן יגרום לתוצאה דומה.
-
תנאי סביבה בעייתיים
במקרה שהנר שלכם עומד ליד חלון פתוח או תחת מזגן שעובד על פול ווליום, ייתכן שהריח “בורח” מהחדר עוד לפני שהספקתם לחוש בו. זרימת אוויר מוגזמת תפזר את הניחוח במהירות רבה מדי ותהפוך אותו לפחות מורגש.
לעומת זאת, אם אתם מדליקים את הנר בחדר ענק או במקום פתוח, ייתכן שהריח פשוט לא מצליח “למלא” את החלל.
נסו להדליק את הנר בחלל בינוני וסגור יחסית, ללא משבי רוח חזקים.
-
זמן בעירה קצר מדי
להדליק נר ריחני זה כמו לפתוח בקבוק יין משובח: צריך לתת לו זמן “לנשום”. לעיתים אנחנו מדליקים נר לרבע שעה ורוצים שהבית יתמלא בניחוח מושלם. אבל כדי לקבל תפוקה מרבית, מומלץ לתת לנר לבעור לפחות כשעה-שעתיים, או עד שתיווצר “בריכת שעווה” רחבה (המסת שעווה אחידה). כאשר בריכת השעווה מלאה הפצת הריח היא במקסימום.
אם תכבו את הנר לפני שהשעווה נמסה באופן שווה, הריח האמיתי לא יספיק להתפזר.

-
פתיל קצר מדי (או פתיל ארוך מדי!)
כן, גם לפרט הקטן הזה יש השפעה. פתיל קצר מדי עשוי לגרום לבעירה חלשה, וכך השעווה רותחת לאט מדי ולא מפיצה ריח מספק. מצד שני, פתיל ארוך מדי גורם ללהבה גבוהה ולנר להתחמם יותר מדי, מה שעלול לשרוף את הריח במקום לשחרר אותו בנחת לאוויר.
טיפ חשוב : בפתילי עץ חשוב לנקות את הפיח שנוצר בראש הפתיל לפני כל הדלקה
ניתן לבצע זאת בפשטות באמצעות האצבעות או כל כלי שטוח.
-
הזנחה או אחסון לא נכון
נרות ריחניים אוהבים סביבה קרירה ויבשה, הרחק מאור שמש ישיר. אם תפזרו את הנרות בכל מיני מקומות לחים, צרים או מוארים מדי, אתם עלולים להחליש את הריח או אפילו להרוס אותו לגמרי.
לסיכום, נר ריחני שלא מפיץ ריח יכול להיות מתסכל – אבל לא צריך להיכנס לפאניקה. לרוב, הסיבה נעוצה באיכות החומרים, אופן הייצור, תנאי הסביבה או טיפול ואחסון לא מתאימים. אם תקפידו על רכישת נרות איכותיים, תבחרו למקם אותם בצורה חכמה ותעניקו להם את הזמן והטיפול הראויים, רוב הסיכויים שתקבלו בחזרה ריח נפלא שיציף את החלל וירים לכם את האווירה.
אז בפעם הבאה שאתם רוצים ליצור בבית אווירה רגועה וריחנית – ציידו את עצמכם בנר איכותי, תנו לו לבעור בשקט, אל תשכחו לטפח אותו כמו שצריך, וככה תבטיחו ריח שימלא כל פינה ויבוא לכם טוב בנשמה. כי באמת, אין דבר יותר כיף מלשבת על הספה, לסגור את העיניים, ולהתמסר לתחושה שהריח עושה לכם בלב. שיהיה בהצלחה ונר ריחני מוצלח!